THE PERFECT COUPLE

Ovo neće biti dugačak post!

Kad je izašla najava ove mini serije, prvo što sam pomislila (imam i tvit da to dokažem) je bilo: ovo će biti propast od serije ali ipak ćemo je svi odmah pogledati. Otprilike to se i desilo.

"The Perfect Couple" je jedna ispodprosečna serija, koja ima i dodatan problem a to je što vas tera na poređenje sa nekim izvanrednim a (naoko) sličnim sadržajima kakav je na primer "White Lotus". Atraktivno okruženje - prelepi bogataški letnjikovac na buržujskom ostrvu Nantucket, u kome se upravo sprema raskošno venčanje, nenadano postaje poprište misterioznog ubistva. U šest epizoda pokušavamo da saznamo whodunit, dok paralelno razotkrivamo razne tajne navodnog "savršenog para" (Nicole Kidman i Liev Schreiber) i njihove mnogobrojne familije. Za početak, kao i obično, osvrnuću se na pozitivne stvari. U ovom slučaju to je jedna (1), a to je činjenica da je ambijent (eksterijer i enterijeri) izuzetno prijatan za oko, pogotovo ako ste fan (trenutno izvikane i realno obesmišljene - ali o tome drugom prilikom) old money estetike. Neko bi dodao da su plus i atraktivni glumci - ovde imamo miks A listera - na prvom mestu Kidman i donekle Schreiber - koji je (fun fact!) bivši suprug Naomi Watts, takođe Australijanke i jedne od BFF Kidman još od mladih dana, kao i trenutno relativno poznatih mlađih glumaca među kojima se ističe Meghann Fahy (koju pamtimo kao annoying plavokosu suprugu iz druge sezone pomenute serije "White Lotus") i Jack Reynor (koji igra dečka Florence Pugh u filmu "Midsommar"). Tu je i evropska veteranka Isabelle Adjani, koja je nažalost estetskim zahvatima uspela da nadmaši čak i Kidman, tako da sada izgleda kao karikatura same sebe, nekada zaista jedne od najlepših francuskih filmskih zvezda. Glumci kao ansambl su ok (mada ne i više od toga), ali svi likovi su napisani toliko loše da lični šarm nije mogao da izvuče ni jednog od njih, tako da ukupni utisak ostaje dosadan i neuverljiv. Jedini lik koji ima iole zanimljivosti je snaja Abby (Dakota Fanning) kod koje bar imamo neku promenu, dok su ostali stvarno skice/karikature - i to loše. Sama krimi priča je nivoa jeftinog krimi romana, što samo po sebi i nije veliki problem da je iole nadograđena u smislu estetike, romantike ili barem neke naznanke makar deklarativne socijalne svesti. Iako u seriji ima par replika koje adresiraju razliku između bogataša i običnih ljudi, to je ostalo na nivou fraza a zaista fali malo produbljivanja (koje ipak postoji u "White Lotus", "Triangle of Sadness" ili "Succession", koji svi donekle obrađuju sličnu temu). Ova serija je možda mogla da se pogura u pravcu komedije i satire (par takvih pokušaja ima - na primer kroz likove bizarnog mladog PR dvojca ili karikiranog planera venčanja, kao i kroz grotesknu scenu plesa uz stari hit Ricka Astley-a na promociji knjige), ali nažalost to nije (dovoljno) urađeno, tako da na kraju ostaje utisak potpune nebuloze i gubitka vremena. 

Da li da gledate? Pa ne, osim ako vam se baš turistički razgleda Nantucket ili hoćete da se zlobno smejete jednom od najlošijih izdanja Nicole Kidman ikad (jer žena doslovno više nema funkcionalne mišiće na licu koje bi iskoristila za glumu pa samo koristi oči, kao u kakvom azijskom pozorištu). Druga prilika bi bila ekstremna dosada, u avionu ili busu na nekom predugom putovanju. Ovako, slobodno skip, stvarno ima mnogo boljih načina da se provede vreme!



Comments

Popular Posts